
- reklama -
Suroviny
- 200 g zakysané smetany
- 150 g kedlubny
- 70 g šunky nakrájené na drobno
- 2-3 lžíce nastrouhaného sýru (Eidam, Gouda)
- cca 3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2-1 lžička sušeného česneku
- libovolné bylinky (nemusí být)
- sůl
- pepř
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu nastrouháme na hrubo. Přidáme smetanu, vejce a všechny zbývající suroviny. Těstíčko by nemělo být tekuté.
-
Mouku přidáváme postupně, do konzistence malinko hustšího bramborákového těsta.
-
Lžící klademe do rozehřátého tuku kopečky a upravíme je do placiček. Smažíme z obou stran do zlatova.
-
Hotové placky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Dobré jsou teplé i studené.
Kuchařka: mika59