Kedlubnové maso na bazalce

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g vepřového masa
2 větší kedlubny
kus pórku
3 cibule
1 větší mrkev
olej
3-4 lžíce zakysané smetany
1 lžičku bazalky
kmín
pepř
sůl
1 lahůdková cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme vodou a necháme dusit.

  2. Vydušenou šťávu zasypeme trochu moukou, osmahneme, opět zalijeme vodou a přidáme kedlubny, mrkev nakrájené na nudličky a dusíme dál, dokud vše nezměkne, můžeme dochutit ještě kořením, nebo přisolit a přidáme pokrájenou lahůdkovou cibulku.

  3. Uplně nakonec dáme zakysanou smetanu, promícháme, necháme přejít varem a vypneme.

Poznámka od kuchařky

Improvizace s kedlubnama, které jsem byla nucená spotřebovat, před nákupem a vylezlo z toho chutné jídlo.