![Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory_5ff93adc7d0ee.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kedlubnova-polevka-s-mrkvi-a-novymi-brambory_5ff93adc6d863.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 mladá kedlubna
- 1 mrkev
- 3 nové brambory
- nať libečku
- petrželová nať
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 2 kuličky nového koření
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, v hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm orestujeme, dokud mrkev nezačne pouštět do tuku oranžovou barvičku, přisypeme pokrájené natě libečku a petrželky, přidáme nové koření a zasypeme hladkou moukou, pořádně zeleninu s moukou promícháme a necháme osmahnout a až potom zalijeme asi 1 litrem studené vody, rozmícháme dohladka.
-
Přidáme na kostičky nakrájené brambory.
-
Polévku osolíme a opepříme dle své chuti a vaříme dokud nebudou brambory měkké.
Kuchařka: ivulinka