
- reklama -
Suroviny
- kedlubny
- cibule
- máslo
- hladká mouka
- hlávkový salát
- vegeta
- sůl
- pepř
- petrželka
- množství dle počtu strávníků
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na drobné hranolky.
-
Do kastrolu dáme rozehřát máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, restujeme asi 5 minut, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
-
Zalijeme vodou, přidáme kedlubny, vegetu, sůl, pepř a za občasného míchání vaříme až jsou kedlubny měkké.
-
Salát opereme, nakrájíme na nudličky, přidáme do polévky a minutku povaříme. Dozdobíme sekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Místo vody se může použít masový nebo zeleninový vývar, pak se nemusí dávat vegeta.
Kuchařka: kucerova45