Kedlubnová polévka s brokolicí a květákem

101
- reklama -

Suroviny

kedlubna
květák
brokolice
mrkev
celer
pórek
cibulka i s natí
celerová nať
libeček
petrželka
vejce
máslo na restování
polévkové koření
sůl
Na jíšku:
máslo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci si rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme a zalijeme vroucí vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Po chvilce vaření přidáme na kolečka nakrájený pórek a cibulku s natí. Polévku necháme vařit a uděláme si na másle světlou jíšku a polévku zahustíme.

  3. Přidáme rozšlehané vejce, které do polévky lijeme přes vidličku, dále nasekané bylinky, osolíme, dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Suroviny jsou orientační, každý si musí určit sám podle počtu porcí.