- reklama -
Suroviny
- kedlubna
- květák
- brokolice
- mrkev
- celer
- pórek
- cibulka i s natí
- celerová nať
- libeček
- petrželka
- vejce
- máslo na restování
- polévkové koření
- sůl
- Na jíšku:
- máslo
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci si rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme a zalijeme vroucí vodou.
-
Po chvilce vaření přidáme na kolečka nakrájený pórek a cibulku s natí. Polévku necháme vařit a uděláme si na másle světlou jíšku a polévku zahustíme.
-
Přidáme rozšlehané vejce, které do polévky lijeme přes vidličku, dále nasekané bylinky, osolíme, dochutíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Suroviny jsou orientační, každý si musí určit sám podle počtu porcí.
Kuchařka: HankaPu