- reklama -
Suroviny
2 porce
- 150 g kedlubny – oloupané
- 150 g brambor – oloupaných
- máslo
- 20 g hladké mouky
- 500 ml vývaru
- sůl
- sušené houby drcené dle chuti
- pepř mletý
- česnek nebo muškátový květ dle chuti
- bylinky dle chuti: kopr, petrželka, pažitka, libeček…
- zakysaná smetana
- ztracené nebo natvrdo vařené vejce na dohotovení
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou kedlubnu dorůžova.
-
Po osmažení kedlubnu zaprášíme hladkou moukou a houbovou drtí dle chuti, tu necháme buď s nasekaným česnekem nebo muškátovým květem dle chuti také krátce osmažit.
-
Pak přisypeme pokrájené brambory, přilijeme vývar a povaříme do změknutí zeleniny, nakonec přidáme krátce povařit i bylinky dle chuti (u nás vede kopr).
-
Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
-
Na talíři můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany, vejcem…
Poznámka od kuchařky
Houby můžeme samozřejmě použít i nedrcené sušené, ale já vařil i pro neteř, která houby v jídle zkrátka nepozře… a jak si pochutnala!
Kuchař: recepty73