Kedlubnová polévka (nejen) s bramborem

118
- reklama -

Suroviny
2 porce

150 g kedlubny – oloupané
150 g brambor – oloupaných
máslo
20 g hladké mouky
500 ml vývaru
sůl
sušené houby drcené dle chuti
pepř mletý
česnek nebo muškátový květ dle chuti
bylinky dle chuti: kopr, petrželka, pažitka, libeček…
zakysaná smetana
ztracené nebo natvrdo vařené vejce na dohotovení

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou kedlubnu dorůžova.


    Zobrazit celý recept

  2. Po osmažení kedlubnu zaprášíme hladkou moukou a houbovou drtí dle chuti, tu necháme buď s nasekaným česnekem nebo muškátovým květem dle chuti také krátce osmažit.

  3. Pak přisypeme pokrájené brambory, přilijeme vývar a povaříme do změknutí zeleniny, nakonec přidáme krátce povařit i bylinky dle chuti (u nás vede kopr).

  4. Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

  5. Na talíři můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany, vejcem…

Poznámka od kuchařky

Houby můžeme samozřejmě použít i nedrcené sušené, ale já vařil i pro neteř, která houby v jídle zkrátka nepozře… a jak si pochutnala!