Kedlubnová polévka

45
- reklama -

Suroviny

3 kedlubny ( podľa veľkosti )
1 cibule
1 lžice hladké mouky
olej
sůl
kmín mletý
pepř černý
3 brambory
Závarka:
1 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme múku a opražíme. Zalejeme vodou a rozvaríme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridáme na hrubšie rezance nastrúhaný kaleráb a zemiaky narezané na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a uvaríme do mäkka.

  3. Ingrediencie na závarku rozšľaháme na cestíčko, ktoré lejeme cez vidličku do vriacej polievky a povaríme 2 minúty.

  4. Hotovú polievku dochutíme petržlenovou vňaťou.