![Kedlubnová omeleta_5ff803c290a4e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kedlubnova-omeleta_5ff803c27f573.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 1/2 kedlubny (střední)
- 4 vejce
- 1/2 lžičky červené papriky
- 100 g šunky
- 50 g tvrdého sýru (strouhaného)
- sůl
- pepř
- pažitka
- petrželka
- rajčátka
- lžíce másla
- lžíce smetany (nebo mléka)
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle. Máslo rozpustíme a kedlubnu krátce podusíme.
-
Vejce rozmícháme s kořením, smetanou a bylinkami. Kedlubny zalijeme vejci a posypeme šunkou krájenou na nudličky. Smažíme pomalu pod poklicí. Hotové posypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Přizdobit lze čímkoliv, cibulkou, paprikou, různé druhy sýrů atd.
Kuchařka: mika59