Kedlubnová omeleta

52
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

1/2 kedlubny (střední)
4 vejce
1/2 lžičky červené papriky
100 g šunky
50 g tvrdého sýru (strouhaného)
sůl
pepř
pažitka
petrželka
rajčátka
lžíce másla
lžíce smetany (nebo mléka)

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle. Máslo rozpustíme a kedlubnu krátce podusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce rozmícháme s kořením, smetanou a bylinkami. Kedlubny zalijeme vejci a posypeme šunkou krájenou na nudličky. Smažíme pomalu pod poklicí. Hotové posypeme sýrem.

Poznámka od kuchařky

Přizdobit lze čímkoliv, cibulkou, paprikou, různé druhy sýrů atd.