Kedlubnová omáčka podle babičky

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

1-2 kedlubny
máslo
súl
pepř dle chuti
vegeta
mléko
hladká mouka
smetana
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na máslo si dáme na hrubo nastrouhaný kedluben, kdo chce a má pěkné listy, může přidat nakrájené i ty, jen trošku.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme trošku podusit a zalijeme troškou vody, jen ať je kedluben ponořený. Posolíme, popepříme, kdo chce, může přidat i trošku vegety a dusíme do měkka.

  3. Poté přidáme mléko podle toho, kolik omáčky chceme mít, já dávám na dva kedlubny asi 3/4 litru a trošku smetany.

  4. Povaříme a zahustíme moukou s vodou.

  5. Podáváme s vařenými brambory a opečeným párkem. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Je to moc dobré a rychlé jídlo.

Fotky dodám až budu zase vařit, tak se nezlobte.