
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kedlubnu
- 1 kelímek šlehačky (250 g)
- 2 lžíce hladké mouky
- máslo nebo olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny nakrájíme na proužky o velikosti hranolek.
-
Do hrnce dáme trochu oleje nebo másla a přidáme jednu polévkovou lžíci mouky a uděláme jíšku. Když je jíška hotová nalijeme do hrnce půl litru vody, osolíme a přidáme nakrájené kedlubny. Necháme je povařit až změknou.
-
Mezitím rozmícháme 1 lžíci mouky ve šlehačce.
-
Poté vlijeme do hrnce s kedlubny a znovu necháme přejít. Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Je to recept mojí babičky a je moc dobrý. Foto přidáme později.
Kuchařka: head chef