Kedlubno pórkovo řepná polévečka s nudlemi

88
- reklama -

Suroviny

2 brambory
1 kedlubna
1 červená řepa
1 štíhlý pórek i s pěknou zelenou částí
2 stroužky česneku
tuk na restování – jen málo
1 kávová lžička červené kari pasty (nemusí být)
sůl
pepř
drcený kmín
domácí nudle
bylinky (petrželka, libeček, pažitka, bazalka)
2 polévkové lžíce hrašky nebo na zahuštění dle našich zvyklostí
1,5 l vývaru (nebo bujon + voda)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na rozpáleném tuku.

  2. Zalijeme vývarem a vaříme ne úplně do měkka .

  3. Okořeníme, přidáme nudle, bylinky, případně tu kari pastu, zahustíme a dovaříme dle naší chuti do měkkosti zeleniny. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Můj výmysl a potřeba udělat pořádek v zelenině, nelituju, už ho dělat nebudu (ten pořádek), neb odezva byla více než vstřícná a zařazuju do pravidelného vaření