
- reklama -
Suroviny
- 2 brambory
- 1 kedlubna
- 1 červená řepa
- 1 štíhlý pórek i s pěknou zelenou částí
- 2 stroužky česneku
- tuk na restování – jen málo
- 1 kávová lžička červené kari pasty (nemusí být)
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- domácí nudle
- bylinky (petrželka, libeček, pažitka, bazalka)
- 2 polévkové lžíce hrašky nebo na zahuštění dle našich zvyklostí
- 1,5 l vývaru (nebo bujon + voda)
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na rozpáleném tuku.
-
Zalijeme vývarem a vaříme ne úplně do měkka .
-
Okořeníme, přidáme nudle, bylinky, případně tu kari pastu, zahustíme a dovaříme dle naší chuti do měkkosti zeleniny. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Můj výmysl a potřeba udělat pořádek v zelenině, nelituju, už ho dělat nebudu (ten pořádek), neb odezva byla více než vstřícná a zařazuju do pravidelného vaření
Kuchařka: spagetka