
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 větší kedluben
- 2 vejce (žloutky)
- 2-3 lžíce vody nebo podle potřeby
- 2-3 lžíce hladké mouky i méně podle potřeby
- kukuřičná strouhanka na obalení
- olej (na potření pečícího papíru a pokapání kedluben)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky 1 a půl cm. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut od doby varu.
-
Žloutky smícháme s vodou a hladkou moukou, aby vzniklo řidší těstíčko a plátky kedluben v nich obalíme.
-
Pak hned vložíme do kukuřičné strouhanky, rukama strouhanku přitlačíme ze všech stran.
-
Obalené kedlubny vložíme na olejem pomazaný pečící papír do předehřáté trouby. Můžeme ještě zvrchu každý kousek malinko pokapat olejem.
-
Pečeme dorůžova. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Kuchařka: JanaDorazinova