![Kečup s bazalkou_5ff856ac49d08.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kecup-s-bazalkou_5ff856ac38528.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1,5 litru
- 2 kg rajčat
- 250 g jablek
- 250 g cibule
- 5 ks nového koření
- 5 ks pepře
- 3 ks bobkový list
- 1-2 hrsti čerstvých listů bazalky
- 1 lžíce sušené papriky
- 1 lžíce soli
- 125 ml octa
- 150 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, cibuli a jablka pokrájíme a společně s kořením a octem vaříme 1,5 hodiny.
-
Pak přidáme cukr a vaříme ještě 15 minut.
-
Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko.
-
Dáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut při 80°C.
Poznámka od kuchařky
Urodio se hodně bazalky a tak mne napadlo ji přidat a dopadlo to skvěle. I koření jsem si přidala podle chuti. Místo hřebíčku jsem dala bobkový list. Improvizaci se meze nekladou 😀
Kuchařka: novakova