Kečup s bazalkou

76
- reklama -

Suroviny
1,5 litru

2 kg rajčat
250 g jablek
250 g cibule
5 ks nového koření
5 ks pepře
3 ks bobkový list
1-2 hrsti čerstvých listů bazalky
1 lžíce sušené papriky
1 lžíce soli
125 ml octa
150 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, cibuli a jablka pokrájíme a společně s kořením a octem vaříme 1,5 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme cukr a vaříme ještě 15 minut.

  3. Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko.

  4. Dáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut při 80°C.

Poznámka od kuchařky

Urodio se hodně bazalky a tak mne napadlo ji přidat a dopadlo to skvěle. I koření jsem si přidala podle chuti. Místo hřebíčku jsem dala bobkový list. Improvizaci se meze nekladou 😀