
- reklama -
Suroviny
- Kilo rajčat, kilo paprik, kilo cibule, 4-5 stroužků česneku, 60g soli, 2-5 čili papriček, půl lžíce pálivé papriky, 1 lžíce sladké papriky, 3 polévkové lžíce octu, 2 dcl oleje, 150g cukru (i méně, nemusí být vůbec).
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si nakrájíme na čtvrtky, dáme do velkého hrnce.
-
Když rajčata pustí šťávu, přidáme olej, sůl, cukr, ocet, sladkou i pálivou papriku a dusíme do rozvaření.
-
Když je vše rozvařeno, promixujeme a horké nalejeme do skleniček.
-
Sterilizujeme 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept mám už asi 20 let ve svém sešitě. Používám ho jako „čertovu omáčku“(lze koupit), nejraději ke klobásám, ale přidávám i do vaření. Kdo nemá rád ostré, ubere čili papriček.
Kuchařka: JanaDorazinova









