
- reklama -
Suroviny
- 2 kg rajčat
- 8 větších cibulí
- 3 jablka
- 2 sklenky octa (2 dcl)
- 3 PL soli
- 40 dkg cukru krupice
- 10 ks nového koření
- 10 ks hřebíčku
- 4 bobkové listy
- 3 PL sladké papriky
- 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na větší kousky, přidáme všechno koření a vaříme jednu hodinu.
-
Potom přidáme ocet a vaříme další půlhodinu, pak přidáme cukr a ještě další půl hodiny vaříme.
-
Pak necháme trochu vychladnout ,rozmixujeme a přepasírujeme, znovu přivedeme k varu, vypneme a ještě horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a ihned otočíme. Nesterilizujeme!
Poznámka od kuchařky
Doporučuji pasírovačku https://www.dedra.cz/cz/produkty/?detail=DA6273. Kdo má zájem, mileráda vám zašlu.
Kuchařka: mardosa