
- reklama -
Suroviny
- 2 kg zralých rajčat
- 30-40 dkg cibule
- 5 ks nového koření
- 5 ks celého pepře
- 5 ks hřebíčku
- 2 ks bobkového listu
- 3 malé lžičky soli
- 1/4 lžičky skořice
- 1 feferonka (nebo trochu chilli -není podmínkou)
- po přepasírování přidat:
- 1,5 dcl octu
- 20 dkg cukru
Postup přípravy receptu
-
Směs vaříme až se voda z větší části odpaří, pak rozmixujeme, přepasírujeme, přidáme ocet a cukr a vaříme do zhoustnutí.
-
Horké naplníme do skleniček. Obrátíme dnem vzhůru a nemusíme zavařovat.
Poznámka od kuchařky
Pokud chceme, aby nám kečup vydržel i několik let, sterilujeme 20 minut.
Kuchařka: Janina54