Kečup

55
- reklama -

Suroviny

2 kg zralých rajčat
250 g jablek
250 g cibule
30 g soli
150 g cukru
4 lžíce octa
1/4 lžičky mleté skořice
1 lžička červené mleté papriky
5 hřebíčků (hřebíčkem)
4 stroužky česneku
1 lžíce celého pepře
1 lžička tymiánu
3 bobkové listy
1-2 feferonky (nemusí být)
1 lžíce celého nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky, cibuľu a neolúpané vyčistená jablká nakrájame a za občasného miešania rozdusíme.

  2. Rozdusenú zeleninu rozmixujeme, pridáme cukor, soľ, ocot a všetko korenie a dusíme 30 minút.

  3. Zmes pretlačíme cez cedník, a dusíme do potrebnej hustoty.

  4. Horúci kečup plníme do fľaštičiek, uzavrieme a prevrátime dnem hore.

  5. Necháme takto kečup vychladnúť, potom ho odložíme.