
- reklama -
Suroviny
- 2 kg zralých rajčat
- 250 g jablek
- 250 g cibule
- 30 g soli
- 150 g cukru
- 4 lžíce octa
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1 lžička červené mleté papriky
- 5 hřebíčků (hřebíčkem)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce celého pepře
- 1 lžička tymiánu
- 3 bobkové listy
- 1-2 feferonky (nemusí být)
- 1 lžíce celého nového koření
Postup přípravy receptu
-
Paradajky, cibuľu a neolúpané vyčistená jablká nakrájame a za občasného miešania rozdusíme.
-
Rozdusenú zeleninu rozmixujeme, pridáme cukor, soľ, ocot a všetko korenie a dusíme 30 minút.
-
Zmes pretlačíme cez cedník, a dusíme do potrebnej hustoty.
-
Horúci kečup plníme do fľaštičiek, uzavrieme a prevrátime dnem hore.
-
Necháme takto kečup vychladnúť, potom ho odložíme.
Kuchařka: tejaja