
- reklama -
Suroviny
2 – 4 porce
- 500 g mleté maso mix (hovězího a vepřového)
- 1 vejce
- drcený římský kmín
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- mladá jarní cibulka pokrájená
- pažitka
- bazalka (nebo jiné bylinky dle chuti)
- trocha hladké mouky na vál (lépe se tvarují kebaby a vytvoří pak pěknou krustu)
- trocha olivového oleje (na grilovací pánev; možno grilovat na grilu nad dřevěným uhlím – je to lepší)
Postup přípravy receptu
-
Maso, vejce, cibulku, česnek, koření a bylinky dobře promícháme.
-
Ze vzniklé masové hmoty vytvoříme s pomocí trochy hladké mouky kebaby ve formě válečků, které ogrilujeme na grilovací pánvi nebo na grilu pomocí dřevěného uhlí.
Poznámka od kuchařky
Příloha : vařené brambory sypané pažitkou,tatarská omáčka a zeleninová obloha,nebo jen tak s čerstvým pečivem a zeleninou.
Kuchař: berjos









