Kebaby z mletého masa na grilu

83
- reklama -

Suroviny
2 – 4 porce

500 g mleté maso mix (hovězího a vepřového)
1 vejce
drcený římský kmín
sůl
pepř
2 stroužky česneku (prolisované)
mladá jarní cibulka pokrájená
pažitka
bazalka (nebo jiné bylinky dle chuti)
trocha hladké mouky na vál (lépe se tvarují kebaby a vytvoří pak pěknou krustu)
trocha olivového oleje (na grilovací pánev; možno grilovat na grilu nad dřevěným uhlím – je to lepší)

Postup přípravy receptu

  1. Maso, vejce, cibulku, česnek, koření a bylinky dobře promícháme.

  2. Ze vzniklé masové hmoty vytvoříme s pomocí trochy hladké mouky kebaby ve formě válečků, které ogrilujeme na grilovací pánvi nebo na grilu pomocí dřevěného uhlí.

Poznámka od kuchařky

Příloha : vařené brambory sypané pažitkou,tatarská omáčka a zeleninová obloha,nebo jen tak s čerstvým pečivem a zeleninou.