Kebab z Actifry

54
- reklama -

Suroviny

500g telecího masa
2 menší mrkve
6 menších šalotek
1 lžice olivového oleje
1 lžička mleté červené papriky
1 stroužek česneku
1 lžice citronové šťávy
1 lžice rajčatového protlaku
250ml vody
solamyl
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Olej smícháme v misce s citronovou šťávou, mletou paprikou, dáme maso a necháme pár hodin marinovat.


    Zobrazit celý recept

  2. Šalotky oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky a česnek na tenké plátky.

  3. Šalotku,mrkev a česnek dáme do Actifry a necháme na 10 minut opékat. Přidáme maso a zapneme na dalších 10 minut. Osolíme.

  4. Pak přidáme protlak rozmíchaný ve vodě se solamylem a zapneme ještě na 10 minut. Upravíme podle potřebné hustoty. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Kuchařka receptů pro Actifry