- reklama -
Suroviny
- 500g telecího masa
- 2 menší mrkve
- 6 menších šalotek
- 1 lžice olivového oleje
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžice citronové šťávy
- 1 lžice rajčatového protlaku
- 250ml vody
- solamyl
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Olej smícháme v misce s citronovou šťávou, mletou paprikou, dáme maso a necháme pár hodin marinovat.
-
Šalotky oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky a česnek na tenké plátky.
-
Šalotku,mrkev a česnek dáme do Actifry a necháme na 10 minut opékat. Přidáme maso a zapneme na dalších 10 minut. Osolíme.
-
Pak přidáme protlak rozmíchaný ve vodě se solamylem a zapneme ještě na 10 minut. Upravíme podle potřebné hustoty. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Kuchařka receptů pro Actifry
Kuchařka: lemarti