Kávový perník s rumem a ovocem

36
- reklama -

Suroviny
Plný plech, cca 20 kousků

180 gramů hladké mouky
180 gramů polohrubé mouky
150 gramů cukru
1 prášek do perníku
3 lžíce kávy Nescafe(nebo inst.káva bez kofeinu)
2 lžíce rumu
150 ml oleje
100 ml mléka
2 vejce
2-3 lžíce medu
džem
jahody
maliny
mouka + olej na plech

Postup přípravy receptu

  1. Mouky, cukr, kávu a prášek do perníku, promícháme a pak přidáme olej, mléko, vejce, rum a vše vyšleháme šlehačem a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nalijeme na vymazaný plech, poklademe ovocem a pečeme asi 30 minut.

  3. Podáváme pak posypané moučkovým cukrem ke kávě.

Poznámka od kuchařky

Perník je rychlý a vděčný moučník. Je to vhodný moučník i se sušenými brusinkami. Dělala jsem ho ke kávě při přenosu z tenisového utkání. Můžeme dát i kakao, čokoládu na kousky a pak i džem ještě, dle fantazie i ovoce. Druhý den,pak jsem perník polila polevou ze 3 lžic másla, 2 lžic kakaa, 2 lžic ledové kávy a 250 gramů moučk.cukru a vanil.cukru + mléka