Kávový likér – Kahlúa

219
- reklama -

Suroviny

500 ml vody
500 ml vodky
750 g krupicového cukru
187 g instantní kávy
špetka práškové vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Za občasného míchání svaříme vodu s cukrem a kávou, až se obě suroviny dokonale rozpustí a vytvoří hustý sirup.


    Zobrazit celý recept

  2. Po přejití varem přidáme vanilku.

  3. Necháme vychladnout a promícháme s vodkou.

  4. Plníme do sklenic přes plátýnko a při pokojové teplotě necháme stát tři až šest týdnů, po celou dobu odháníme případné degustátory, pokud možno degustujeme raději jen sami !!!! Chutě jednotlivých složek se prolnou a rozleží.

Poznámka od kuchařky

Kahlúa je jemný kávový likér temně hnědé barvy, který je vyráběn z té nejlepší mexické kávy se špetkou vanilky. Kombinace kávy, vanilky a rumu dává likéru jedinečnou, temnou a lahodnou chuť.

Jsem si vědoma, že toto není originál, ale výměna rumu za vodku snad nezpůsobí mexicko-českou krizi :-D.

Zdrojem je Gurmet.