Suroviny
- TĚSTO:
- 2 lžíce instantní kávy
- 200 g másla
- 180 g cukru
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce prášku do pečiva
- KRÉM:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g tučného tvarohu
- 8 lžic uvařené silné kávy
- ztužovač šlehačky
- 85 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejte na 180°C.
-
Do mísy nasypte cukr a nakrájené máslo, prošlehejte a poté postupně zašlehejte vejce. Přidejte prosetou mouku s práškem do pečiva a kávu. Vymíchejte hladké těsto. Přesuňte jej do vytřené dortové formy a vložte do trouby na asi 30 minut.
-
Připravte si krém: Smíchejte cukr se ztužovačem a v jiné misce trochu vyšlehejte smetanu, přisypte cukr a šlehejte. Po chvíli zašlehejte tvaroh a 8 lžic vychladlé kávy.
-
Až dort zchladne, rozkrojte jej uprostřed a namažte trochu více jak polovinou krému. Zbytkem krému potřete vršek dortu a posypte ještě kávou.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se v časopise GURMÁN 1/2o1o
Pekla jsem babičce k narozeninám, má ráda kávu.
Říkala, že je dobrý :).
Omlouvám se za kvalitu fotek, nemám v provozu fotáček, musím s tím něco udělat 🙂