Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce vlažné vody
- 4 lžíce cukru krupice
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička sypké rozpustné kávy
- Náplň:
- 2 smetany na šlehání
- 2 smetanové jogurty
- 10 dkg moučkový cukru
- 2 tyčinky čokoládových kaštanů
- 1 sáček želatinového ztužovače Dr. Oetker
- Na ozdobení:
- čokoláda
- čerstvé jahody
- dortové želé Dr. Oetker
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, přidáme pol. mouku, lžičku rozpustné kávy a vyšlehaný sníh. Můžeme přidat na špetku nože prášek do pečiva. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalejeme. Dáme péci do předehřáté trouby na 200 stupňů asi tak na 10 minut. Záleží jakou máte troubu. Upečený piškot necháme vychladnout.
-
Smetany ušleháme s vanil. cukrem.
-
Jogurty smícháme s moučkovým cukrem, přidáme želatinový ztužovač /podle návodu na sáčku/,
vmícháme nastrouhané čokoládové tyčinky a nakonec vmícháme jemně ušlehanou šlehačku. -
Tuto hotovou hmotu nalejeme na vychladlý piškot. Posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme na chvilku stuhnout do ledničky.
-
Vychladlý dort ozdobíme na povrchu čerstvými jahodami. Jahody opatrně lžičkou přelejeme dortovou želetinou Dr. Oetker /dle návodu na sáčku/.