Kávovo-čokoládový dort s jahodami

108
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
4 lžíce vlažné vody
4 lžíce cukru krupice
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička sypké rozpustné kávy
Náplň:
2 smetany na šlehání
2 smetanové jogurty
10 dkg moučkový cukru
2 tyčinky čokoládových kaštanů
1 sáček želatinového ztužovače Dr. Oetker
Na ozdobení:
čokoláda
čerstvé jahody
dortové želé Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, přidáme pol. mouku, lžičku rozpustné kávy a vyšlehaný sníh. Můžeme přidat na špetku nože prášek do pečiva. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalejeme. Dáme péci do předehřáté trouby na 200 stupňů asi tak na 10 minut. Záleží jakou máte troubu. Upečený piškot necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Smetany ušleháme s vanil. cukrem.

  3. Jogurty smícháme s moučkovým cukrem, přidáme želatinový ztužovač /podle návodu na sáčku/,
    vmícháme nastrouhané čokoládové tyčinky a nakonec vmícháme jemně ušlehanou šlehačku.

  4. Tuto hotovou hmotu nalejeme na vychladlý piškot. Posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme na chvilku stuhnout do ledničky.

  5. Vychladlý dort ozdobíme na povrchu čerstvými jahodami. Jahody opatrně lžičkou přelejeme dortovou želetinou Dr. Oetker /dle návodu na sáčku/.