- reklama -
Suroviny
33 kusů
- 250 g bílé čokolády
- 50 g másla
- 100 ml smetany na šlehání
- 4 g (1 lžíce) rozpustné instantní kávy
- Na obalování:
- kakao
- jemně nastrouhaná bílá čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu a máslo nakrájíme na malé kousky.
-
Smetanu a kávu dáme společně zahřát, promícháme, aby se káva rozpustila.
-
Horkou smetanu odstavíme z ohně, nasypeme do ní kousky čokolády a másla.
-
Mícháme, dokud se čokoláda s máslem nerozpustí a vznikne hladká hmota.
-
Hmotu necháme vystydnout a potom ji dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
-
Ztuhlou hmotu odkrajujeme lžičkou a v dlaních tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau nebo v najemno nastrouhané čokoládě. Lanýže uchováváme v lednici.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
Kuchař: Miquel