Kávové lanýže

66
- reklama -

Suroviny
33 kusů

250 g bílé čokolády
50 g másla
100 ml smetany na šlehání
4 g (1 lžíce) rozpustné instantní kávy
Na obalování:
kakao
jemně nastrouhaná bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu a máslo nakrájíme na malé kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Smetanu a kávu dáme společně zahřát, promícháme, aby se káva rozpustila.

  3. Horkou smetanu odstavíme z ohně, nasypeme do ní kousky čokolády a másla.

  4. Mícháme, dokud se čokoláda s máslem nerozpustí a vznikne hladká hmota.

  5. Hmotu necháme vystydnout a potom ji dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

  6. Ztuhlou hmotu odkrajujeme lžičkou a v dlaních tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau nebo v najemno nastrouhané čokoládě. Lanýže uchováváme v lednici.