
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 70 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g mletých ořechů
- 40 g polohrubé mouky
- na špičku nože sody bicarbona
- Krém:
- 160 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 3 lžičky kávy
- Poleva:
- 250 g moučkového cukru
- 6 lžic silné černé kávy
- ořechy na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme mleté orechy a múku so sódou. Nakoniec vmiešame zľahka sneh. Cesto vylejeme na plech a upečieme.
-
Krém pripravíme vyšľahaním masla, cukru a po jednej lyžičke postupne pridanou kávou.
-
Vychladnuté cesto prerežeme pozdĺžne na polovicu. Spodnú časť natrieme krémom a priložíme druhú časť.
-
Zlepený zákusok rozrežeme na kocky (pozdĺžne najprv na 3 pásy a potom režeme na kocky).
-
Na polevu vymiešame cukor s kávou. Potrieme kocky polevou a ozdobíme orechom.
Kuchařka: tejaja