
Suroviny
- Falešný marcipán:
- 150 g mletého cukru
- 150 g polotučného sušeného mléka
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce medu
- 3-4 lžíce vody
- mandlové aroma
- Náplň:
- 8 lžíc mletého cukru
- 3 lžíce mleté kávy
- 3 lžíce kakaa
- 8 lžíc povoleného másla
- 8 lžic solamylu
- Čokoládová poleva:
- čokoláda na vaření
- trochu 100% tuku
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto.
-
Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout.
-
Z marcipánu jsem si vykrájela formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii jsem vložila oválek, přidala váleček náplně, přiklopila dalším oválkem, z vrchu trošku přitlačila dlaní, vyklopila, přebytky marcipánu odkrojila a nakonec zrna omočila v čokoládové polevě.
Poznámka od kuchařky
Moc hezký postup na zrna najdete na www.mamincinyrecepty.cz. Pokud někdo nemá dřevěnou formičku, může udělat zrnka jen z náplně: až je těsto tužší udělají se oválky, tupým koncem příborového nože se udělá rýha a potáhne se v čokoládové polevě. Takto jsem dělávala zrna podle receptu od kamarádky než jsem si pořídila dřevěnou formičku. Jsou moc dobrá a krásně se rozplývají na jazýčku… 🙂