Kávová zrna marcipánová

116
- reklama -

Suroviny

Falešný marcipán:
150 g mletého cukru
150 g polotučného sušeného mléka
1 lžíce oleje
2 lžíce medu
3-4 lžíce vody
mandlové aroma
Náplň:
8 lžíc mletého cukru
3 lžíce mleté kávy
3 lžíce kakaa
8 lžíc povoleného másla
8 lžic solamylu
Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření
trochu 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto.

  2. Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout.

  3. Z marcipánu jsem si vykrájela formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii jsem vložila oválek, přidala váleček náplně, přiklopila dalším oválkem, z vrchu trošku přitlačila dlaní, vyklopila, přebytky marcipánu odkrojila a nakonec zrna omočila v čokoládové polevě.

Poznámka od kuchařky

Moc hezký postup na zrna najdete na www.mamincinyrecepty.cz. Pokud někdo nemá dřevěnou formičku, může udělat zrnka jen z náplně: až je těsto tužší udělají se oválky, tupým koncem příborového nože se udělá rýha a potáhne se v čokoládové polevě. Takto jsem dělávala zrna podle receptu od kamarádky než jsem si pořídila dřevěnou formičku. Jsou moc dobrá a krásně se rozplývají na jazýčku… 🙂