Suroviny
- Piškot:
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g cukru moučka
- 20 g kakaa
- 1 malá lžička rozpustné kávy
- 3 vejce
- 1/2 kypřicího prášku
- pečící papír
- Krém:
- 1 vanilkový puding v prášku
- 0,4 l mléka
- 250 g měkkého tvarohu
- cukr
- vanilkový cukr
- 2 banány
- 3 PL rumu
- cca 1 dcl uvařené rozpustné kávy
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, mouku smícháme s kakaem, kávou, kypřicím práškem a přimícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do hmoty, těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby 200°C na 5-6 minut. Piškot ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.
-
Krém: Uvaříme si puding do kterého ještě za tepla vmícháme tvaroh, ochutíme cukrem, za občasného promíchávání necháme vychladit.
-
Rum smícháme s uvařenou kávou, mašlovačkou potřeme touto směsí celý piškot, necháme chvíli vsaknout a pak už jen potřeme připraveným krémem, na krém poukládáme banány, buď to v celku nebo je můžeme nakrájet, to už záleží na vás a srolujeme.
-
Povrch rolády můžeme potřit krémem a posypat kokosem a nebo ji jen přelít čokoládou polevou. Roládu nechte přes noc uležet v lednici a pak už jen stači nakrájet a pochutnat si.