Kávová roláda s banánem

44
- reklama -

Suroviny

Piškot:
100 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
20 g kakaa
1 malá lžička rozpustné kávy
3 vejce
1/2 kypřicího prášku
pečící papír
Krém:
1 vanilkový puding v prášku
0,4 l mléka
250 g měkkého tvarohu
cukr
vanilkový cukr
2 banány
3 PL rumu
cca 1 dcl uvařené rozpustné kávy

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, mouku smícháme s kakaem, kávou, kypřicím práškem a přimícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do hmoty, těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby 200°C na 5-6 minut. Piškot ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém: Uvaříme si puding do kterého ještě za tepla vmícháme tvaroh, ochutíme cukrem, za občasného promíchávání necháme vychladit.

  3. Rum smícháme s uvařenou kávou, mašlovačkou potřeme touto směsí celý piškot, necháme chvíli vsaknout a pak už jen potřeme připraveným krémem, na krém poukládáme banány, buď to v celku nebo je můžeme nakrájet, to už záleží na vás a srolujeme.

  4. Povrch rolády můžeme potřit krémem a posypat kokosem a nebo ji jen přelít čokoládou polevou. Roládu nechte přes noc uležet v lednici a pak už jen stači nakrájet a pochutnat si.