Kávová granita

57
- reklama -

Suroviny
5 porcí

300 ml velmi silného Espressa
300 ml vody
90-100 g krupicového cukru
máta na ozdobu
možno i trošku šlehačky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak musíme zamíchat a utvořené krystaly ledu rozbít např. vidličkou, použila jsem i metličku.

  2. Hotovou granitu vkládáme do sklenic a dozdobíme mátou. Můžeme přidat i trošku šlehačky. Pokud se nám stane, že při mražení zapomeneme granitu promíchat, tak pak před podáváním ji musíme nechat mírně povolit a rozmixovat v mixéru nebo použijeme sekáček potravin. Místo části cukru můžeme použít i vanilkový cukr.

Poznámka od kuchařky

Granita je italský ledový sorbet, nejčastěji se připravuje z ovocného, kávového nebo mentolového sirupu a na hrubo drceného ledu.

Zdroj: Kuchařka Středomořská kuchyně