- reklama -
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 250 g mletých ořechů
- 200 g cukru
- 100 g čokolády na vaření
- 5 vajec
- 2 lžičky mleté kávy
- 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Oříšky umeleme. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme tuhý sníh z bílků a jemně promícháme. Přidáme kávu a čokoládu.
-
Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a oříšky. Nelekněte se, těsto je trošičku tužší.
-
Pečeme při 150 °C asi 30 minut a pak zvýšíme teplotu na 170°C a dopékáme asi 20 min.
Poznámka od kuchařky
Tato bábovka je sice trochu dražší, ale je výborná. Hodí se na slavnostnější příležitosti.
Zdroj – časopis Pestrý svět
Kuchařka: Boubelinda