Suroviny
- několik malých červených řep
- vařené vejce
- parmezán
- petrželka
- sůl
- pepř
- vinný ocet
- olivový olej
- česnek
- tymián
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu nemám ráda, ale tenhle recept stojí za to a dokonce i já si na něm velmi pochutnám. Syrovou řepu pořádně omýt a celou dát do sáčků (1 řepa na 1 sáček) z alobalu, které si jednoduše přehnutím vyrobíme jako bychom skládali obálku. Na každou řepu nalít do sáčku lžíci olivového oleje a posypat špetkou tymiánu. Sáček zabalit, dát na pekáč a péct v troubě 2 hodiny.
-
Po dvou hodinách řepu vyndat, píchnout do ní vidličkou, musí být měkká. Řepu oloupat a nakrájet na tenké plátečky. Rozložit na talíř, osolit, opepřit a zakápnout rovnoměrně zálivkou, kterou si uděláme ze 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce balsamikového octa a 1 stroužku česneku. Navrch hustě posypat parmezánem, rozkrájeným vařeným vejcem a hustě posypat čerstvou petrželí. Podávat s pečenou bylinkovou bagetkou a je to luxus! Lépe chutná salát studený, ale lze jíst i teplé.