
Suroviny
dortová forma (průměr 23 cm)
- 200 g máslových sušenek
- 80 g másla
- 375-400 g čerstvého smetanového sýra (ideál Philadelphia/Buko)
- 250 g slazeného kaštanového pyré
- 90-100 g cukru krupice
- 3 celá vejce
- 50 ml smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády
- 1 zakysaná smetana 12%
Postup přípravy receptu
-
Sušenky nadrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Dnem skleničky udusat na dno formy, vyložené pečicím papírem. 180°C – 8 (max 10) min předpéct.
-
Ingredience POKOJOVÉ teploty postupně smíchat dohromady, NE šlehačem, stačí ručně (aby se do hmoty nedostal vzduch). Hmotu nalít na vychládlý korpus a péct nejprve 15 min na 180°C, pak 55 min na 120°C.
-
Poleva: ve vodní lázni rozpuštěná čokoláda + zakysanka.
-
Polevu natřít na cake a dát dopéct (stále na 120°C) 10-15 min.
-
Čokoládovou vrstvu lehce objet nožem, nechat vychladnout, ideálně ještě přes noc šoupnout do ledničky.
Poznámka od kuchařky
kackazvykacka.blogspot.cz
Při pečení cheesecaků vřele doporučuji pečení na mřížce těsně NAD plechem horké vody (teda pokud nejste hodně pünktlich, to pak by vás samozřejmě čekalo důkladné obalení celé formy alobalem a ponoření půlky formy do pekáče s vodou… ale na to já nemám nervy =D )
Kaštanové pyré mám ze Slovenska, tam ho mají na každém rohu (u nás výjimečně…)