- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 240 g cukru krupice
- 160 g polohrubé mouky
- 80 g mletých ořechů
- špetka soli
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce vody (teplé)
- Krém:
- 3 dcl mléka
- 1 Zlatý klas
- 125 g másla
- 3 lžíce cukru
- 250 g kaštanového pyré
- rum
- Šlehačka:
- 3 kelímky pařížské šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Bílky ušleháme se špetkou soli. Přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Pak vmícháme olej a vodu. Nakonec ořechy a mouku. Pečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C.
-
Krém: Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo našleháme s cukrem. Po částech zašleháme kaši. Nakonec postupně zašleháme i pyré. Můžeme ochutit rumem.
-
Vychladlé těsto můžeme pokapat rumem, potřít lehce marmeládou, ale nemusíme – záleží na chuti. Na korpus rozetřeme připravený krém a dáme do lednice.
-
Pařížské šlehačky vyšleháme a potřeme jimi krém. Dozdobíme podle vlastní fantazie. Po ztuhnutí krájíme na řezy.
Kuchařka: Zdenka1