Kaštanové řezy 3

48
- reklama -

Suroviny

Těsto:
6 vajec
240 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
80 g mletých ořechů
špetka soli
3 lžíce oleje
3 lžíce vody (teplé)
Krém:
3 dcl mléka
1 Zlatý klas
125 g másla
3 lžíce cukru
250 g kaštanového pyré
rum
Šlehačka:
3 kelímky pařížské šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Bílky ušleháme se špetkou soli. Přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Pak vmícháme olej a vodu. Nakonec ořechy a mouku. Pečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém: Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo našleháme s cukrem. Po částech zašleháme kaši. Nakonec postupně zašleháme i pyré. Můžeme ochutit rumem.

  3. Vychladlé těsto můžeme pokapat rumem, potřít lehce marmeládou, ale nemusíme – záleží na chuti. Na korpus rozetřeme připravený krém a dáme do lednice.

  4. Pařížské šlehačky vyšleháme a potřeme jimi krém. Dozdobíme podle vlastní fantazie. Po ztuhnutí krájíme na řezy.