
Suroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 6 lžic cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1 dcl oleje
- l lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- krém:
- 125 g másla
- 250 g kaštanového pyré
- 3 lžíce cukru
- 1 prášek Zlatý klas
- 3 dcl mléka
- šlehačka:
- 4 lžíce cukru krystal
- 3 dcl mléka
- 2 sáčky šlehačky v prášku
- 1 ztužovač
Postup přípravy receptu
-
Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme kakao a mouku. Těsto rozetřeme na plech 35 x 25 cm, který jsme vyložili pečicím papírem. Pečeme na 180°C. Vychladlý korpus potřeme krémem a šlehačkou. Kdo má rád, může předem máznout marmeládou.
-
Krém: Z mléka a Zlatého klasu uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj zašleháme kaštanové pyré. Máslo vyšleháme s cukrem a vmícháme pudinkovo-kaštanovou kaši. Já jsem ještě přidala asi 5 lžic rumu. Krémem potřeme vychladlý korpus. Dáme do lednice a připravíme si šlehačku.
-
Šlehačka: Cukr upálíme na karamel, zalejeme mlékem, rozvaříme a vychladíme. Poté vyšleháme se šlehačkami a ztužovačem.
-
Dohotovení: dozdobíme dle fantazie.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: internet