Kaštanové řezy

72
- reklama -

Suroviny

Korpus:
4 vejce
6 lžic cukru
6 lžic polohrubé mouky
1 dcl oleje
l lžíce kakaa
prášek do pečiva
krém:
125 g másla
250 g kaštanového pyré
3 lžíce cukru
1 prášek Zlatý klas
3 dcl mléka
šlehačka:
4 lžíce cukru krystal
3 dcl mléka
2 sáčky šlehačky v prášku
1 ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme kakao a mouku. Těsto rozetřeme na plech 35 x 25 cm, který jsme vyložili pečicím papírem. Pečeme na 180°C. Vychladlý korpus potřeme krémem a šlehačkou. Kdo má rád, může předem máznout marmeládou.

  2. Krém: Z mléka a Zlatého klasu uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj zašleháme kaštanové pyré. Máslo vyšleháme s cukrem a vmícháme pudinkovo-kaštanovou kaši. Já jsem ještě přidala asi 5 lžic rumu. Krémem potřeme vychladlý korpus. Dáme do lednice a připravíme si šlehačku.

  3. Šlehačka: Cukr upálíme na karamel, zalejeme mlékem, rozvaříme a vychladíme. Poté vyšleháme se šlehačkami a ztužovačem.

  4. Dohotovení: dozdobíme dle fantazie.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: internet