Kaštanové lívanečky bez lepku, mléka a vajec

64
- reklama -

Suroviny

3 lžíce kaštanové mouky (Adveni Medical)
1 lžíce univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
špetka prášku do pečiva
1 lžička cukru (nejlépe třtinového)
1 lžička psyllia
3 lžíce rostlinného mléka
voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Psyllium namočíme do rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat.

  2. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po lžících vodu, až než vznikne hustší lívancové těsto. To necháme 15 minut odstát. Pokud příliš zhoustne, podle potřeby ho naředíme trochou rostlinného mléka nebo vody.

  3. Nepřilnavou pánev potřeme olejem a rozehřejeme. Lžící nabíráme těsto a tvoříme malé lívanečky.

  4. Osmažíme je z jedné strany a opatrně obrátíme. Lívanečky musejí být menší a dobře prosmažené, jinak se při obracení trhají. Před podáváním lívanečky ozdobíme dle libosti. Já jsem použila domácí švestková povidla, švestkový kompot a mletý mák.

Poznámka od kuchařky

Kaštanovou mouku můžete pořídit v prodejnách zdravé výživy, případně na eshopech.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.