- reklama -
Suroviny
- 500 g jedlých kaštanů
- 50 g másla
- smetana podle potřeby
- med nebo cukr
Postup přípravy receptu
-
Nejprve kaštany ostrým nožem nařízneme, poskládáme na pekáček, mírně podlejeme vlažnou vodou a necháme v troubě asi 15 minut zahřívat. Pak jdou snadno a čistě oloupat.
-
500 g oloupaných a očištěných kaštanů uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme. V rendlíku rozpustíme 50 g másla, vmícháme kaši, zalijeme horkou smetanou a promícháme s medem nebo cukrem.
-
Když dáme místo cukru mletý pepř či zázvor a sůl, získáme slanou kaši, která se dobře hodí i jako příloha k masům.
Poznámka od kuchařky
Fotku přidat nemůžu, kaštany tady asi neseženu. Recept pro ty, kteří rádi zkouší nové nebo neobvyklé recepty.
Kuchařka: MamlajdaD