Kaše z ovesných vloček s krupicí

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 šálek vloček
3 šálky mléka
3 lžíce dětské krupice

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily. Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky, krupici a vaříme za stálého míchání nejlépe vařečkou (která má spodní stranu rovnou) asi 5 minut. Pokud je hmota velmi řídká, přidáme ještě trochu krupice.


    Zobrazit celý recept

  2. Po uvaření vločkovou kaši ihned podáváme. Na talíři sladíme medem, doplníme máslem a sypeme skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou, syrovým sezonním ovocem, zavařeninou apod.

Poznámka od kuchařky

Pozn. Ovesné vločky:

– zmírňují pocit hladu /chrání před obezitou/

– jsou vhodné pro diabetiky /udržují stálou hladinu cukru v krvi/

– chrání organizmus před očními chorobami

– obsahují antioxidant avenantramid, který chrání organizmus před volnými radikály, tedy i vznikem rakoviny a srdcově-cévními nemocemi

Přidaná dětská krupice ovesné vločky zjemní.