Suroviny
2 porce
- 1 šálek vloček
- 3 šálky mléka
- 3 lžíce dětské krupice
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily. Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky, krupici a vaříme za stálého míchání nejlépe vařečkou (která má spodní stranu rovnou) asi 5 minut. Pokud je hmota velmi řídká, přidáme ještě trochu krupice.
-
Po uvaření vločkovou kaši ihned podáváme. Na talíři sladíme medem, doplníme máslem a sypeme skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou, syrovým sezonním ovocem, zavařeninou apod.
Poznámka od kuchařky
Pozn. Ovesné vločky:
– zmírňují pocit hladu /chrání před obezitou/
– jsou vhodné pro diabetiky /udržují stálou hladinu cukru v krvi/
– chrání organizmus před očními chorobami
– obsahují antioxidant avenantramid, který chrání organizmus před volnými radikály, tedy i vznikem rakoviny a srdcově-cévními nemocemi
Přidaná dětská krupice ovesné vločky zjemní.