Kaše šup tam šup ven

53
- reklama -

Suroviny
1 porce

1/4 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku pšeničných otrub
3/4 až 1 hrnek horkého mléka (nebo vody pro ještě méně kalorií)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V čistém mlýnku na kávu umeleme společně ovesné vločky a pšeničné otruby.

  2. Poté namletou směs přesypeme do většího hrnku či misky s 3/4 hrnku horkého mléka a vlníme v mikrovlnce asi 1 minutu.

  3. Přidáváme zbytek mléka (vody), je-li třeba, abychom dostali konzistenci kaše. Přisolíme, a nebo pokud nehlídáme váhu až tak moc, přisladíme cukrem a posypeme kakaem nebo skořicí.

Poznámka od kuchařky

Kaše se musí zapíjet po každém soustu vodou, a poté je ještě nutno vypít sklenici vody, aby došlo ke správnému nabobtnání a ne k „zabetonování“.

Sice to asi nebude ta nejlepší gurmánská pochoutka, ale je to spasení pro lidi, kteří si věčným dietěním vypěstovali zlenivělé zažívání a potřebují něco přírodního na „vyčištění potrubí“. Je to také skvělý recept v tom, že kdo sní tuhle snídani a pěkne se na ni napije vody, zaručeně nebude mít hlad až do obeda…

Předem ale předesílám, že tohle asi není vhodný recept pro ty, kterým „potrubí“ funguje normalně 🙂