
Suroviny
1 porce
- 1/4 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku pšeničných otrub
- 3/4 až 1 hrnek horkého mléka (nebo vody pro ještě méně kalorií)
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
V čistém mlýnku na kávu umeleme společně ovesné vločky a pšeničné otruby.
-
Poté namletou směs přesypeme do většího hrnku či misky s 3/4 hrnku horkého mléka a vlníme v mikrovlnce asi 1 minutu.
-
Přidáváme zbytek mléka (vody), je-li třeba, abychom dostali konzistenci kaše. Přisolíme, a nebo pokud nehlídáme váhu až tak moc, přisladíme cukrem a posypeme kakaem nebo skořicí.
Poznámka od kuchařky
Kaše se musí zapíjet po každém soustu vodou, a poté je ještě nutno vypít sklenici vody, aby došlo ke správnému nabobtnání a ne k „zabetonování“.
Sice to asi nebude ta nejlepší gurmánská pochoutka, ale je to spasení pro lidi, kteří si věčným dietěním vypěstovali zlenivělé zažívání a potřebují něco přírodního na „vyčištění potrubí“. Je to také skvělý recept v tom, že kdo sní tuhle snídani a pěkne se na ni napije vody, zaručeně nebude mít hlad až do obeda…
Předem ale předesílám, že tohle asi není vhodný recept pro ty, kterým „potrubí“ funguje normalně 🙂