
- reklama -
Suroviny
- 1 lžička karobu
- na špičku nože sladidla ze stévie (použila jsem Fytostevin Dr.Popova)
- kokosová smetana
- 2 dcl vroucí vody
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku dáme karob, sladidlo, zalijeme vroucí vodou a dobře rozmícháme.
-
Můžeme přidat kokosovou smetanu. Ta se usadí v horní části kokosového mléka, když jej necháme odstát.
-
Chceme-li můžeme si ji zamrazit např. v kostkách na led a mít stále k dispozici.
Poznámka od kuchařky
Recept jistě není nic převratného. Třeba ale bude malou inspirací těm, kteří se vyhýbají kávě, jelikož jim nečiní dobře a po kakau se osypou (o mléku ani nemluvě). Případně ze stejných důvodů nenechají loudící batole pít babičce kávu a pro klid u stolu mu raději uvaří karobíčko. 🙂
recept na kokosové mléko/smetanu/šlehačku
Kuchařka: TerezaVe