Kari z Tikka Masala

62
- reklama -

Suroviny

1 balení Tikka Masaly
450 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
110 ml vody
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce rostlinného oleje
1 velká cibule nahrubo nakrájená

Postup přípravy receptu

  1. Maso s pastou a jogurtem marinujeme minimálně 10 minut.

  2. Rozpálíme olej v pánvi, přidáme cibuli a smažíme, dokud nezměkne.

  3. Přidáme marinované maso a smažíme 3 minuty. Přidáme vodu a přivedeme do varu. Vaříme 15 minut, občas zamícháme.

  4. Servírujeme s chlebovými plackami naan, nebo s rýží. Chceme-li výraznější chuť pokrmu, maso marinujeme déle, nejlépe přes noc v chladničce.

Poznámka od kuchařky

Indická Tikka Masala je pasterovaná kořeněná pasta pro přípravu kari.

Složení: rajčatový protlak, sojový olej, cibule, zázvor, kvasný ocet, česnek, koriandr, červené chillies papričky, pískavice, římský kmín, paprikový olej.

Zdroj: Recept je uveden na sáčku pasty. Zakoupeno v Glóbusu.

Kdo má rád ostřejší pokrmy, tak si pochutná. Příště vyzkouším s těmi chlebovými plackami naan.