
Suroviny
- 1 balení Tikka Masaly
- 450 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 110 ml vody
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule nahrubo nakrájená
Postup přípravy receptu
-
Maso s pastou a jogurtem marinujeme minimálně 10 minut.
-
Rozpálíme olej v pánvi, přidáme cibuli a smažíme, dokud nezměkne.
-
Přidáme marinované maso a smažíme 3 minuty. Přidáme vodu a přivedeme do varu. Vaříme 15 minut, občas zamícháme.
-
Servírujeme s chlebovými plackami naan, nebo s rýží. Chceme-li výraznější chuť pokrmu, maso marinujeme déle, nejlépe přes noc v chladničce.
Poznámka od kuchařky
Indická Tikka Masala je pasterovaná kořeněná pasta pro přípravu kari.
Složení: rajčatový protlak, sojový olej, cibule, zázvor, kvasný ocet, česnek, koriandr, červené chillies papričky, pískavice, římský kmín, paprikový olej.
Zdroj: Recept je uveden na sáčku pasty. Zakoupeno v Glóbusu.
Kdo má rád ostřejší pokrmy, tak si pochutná. Příště vyzkouším s těmi chlebovými plackami naan.