- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g červené čočky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru (asi 5 cm)
- 2 lžičky červené kari pasty
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička římského kmínu roztlučená v hmoždíři
- 400 g rajčatového pyré (passaty)
- 300 ml kokosového mléka
- sůl
- hrst čerstvého koriandru
Postup přípravy receptu
-
Propláchnutou čočku dáme vařit podle návodu na obalu.
-
V pánvi rozehřejeme olej a vhodíme cibuli, česnek a zázvor, vše nakrájené nadrobno. Jakmile cibule zesklovatí, přimícháme kari pastu, kari koření a římský kmín. Necháme asi minutu restovat.
-
Pak do pánve přilijeme rajčatové pyré, kokosové mléko a vše osolíme.
Nakonec přimícháme vařenou čočku a můžeme vypnout.
Porce na talíři posypeme čerstvými lístky koriandru. (Nahradila jsem natí jarní cibulky.)
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámka od kuchařky
Recept je z nového čísla magazínu Albert v kuchyni, vařila jsem z poloviční dávky a byly toho dvě poctivé porce. Je to výborné :o)
Kuchařka: Angel 666