Kari omáčka z vepřové konzervy ke špagetám

83
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

1 vepřové selské maso v konzervě
1 střední cibule
4 vejce uvařená natvrdo
2 větší kyselé okurky
trošku oleje
sůl
pepř
kari koření
jíška ( já používám instatní )
1 zeleninový masox
1/2-3/4 litru vody

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje zpěníme cibulku. Na cibulku přidáme rozmačkané vepřové maso z konzervy, osolíme, opepříme, přidáme kari a chvilku orestujeme. Zalejeme 1/2 až 3/4 litrem masoxového vývaru, přisypeme na drobné kousky nakrájené okurky a krátce povaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na konec přidáme nadrobno nakrájená vejce na tvrdo, která nám omáčku zahustí, pokud by byla omáčka moc řídká, přihustíme instantní světlou jíškou. Provaříme tak 2 minuty a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Tuto omáčku si občas dělám ke špagetám, je moc chutná. Je možné omáčku taktéž zjemnit smetanou.