- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 1 vepřové selské maso v konzervě
- 1 střední cibule
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 větší kyselé okurky
- trošku oleje
- sůl
- pepř
- kari koření
- jíška ( já používám instatní )
- 1 zeleninový masox
- 1/2-3/4 litru vody
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje zpěníme cibulku. Na cibulku přidáme rozmačkané vepřové maso z konzervy, osolíme, opepříme, přidáme kari a chvilku orestujeme. Zalejeme 1/2 až 3/4 litrem masoxového vývaru, přisypeme na drobné kousky nakrájené okurky a krátce povaříme.
-
Na konec přidáme nadrobno nakrájená vejce na tvrdo, která nám omáčku zahustí, pokud by byla omáčka moc řídká, přihustíme instantní světlou jíškou. Provaříme tak 2 minuty a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Tuto omáčku si občas dělám ke špagetám, je moc chutná. Je možné omáčku taktéž zjemnit smetanou.
Kuchař: thomassinno