Karí kuře

44
- reklama -

Suroviny

1 kuře
2 cibule
1 bobkový list
celý pepř
3 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
150 g hrášku
150 ml smetany na vaření
sůl
pepř
2 lžíce kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Umyté kurča varíme v osolenej vode spolu s nakrájanou cibuľou, pár zrnkami celého čierného korenia a bobkovým listom domakka. Potom kurča vyberieme, necháme vychladnúť, vykostíme, zbavíme kože a pokrájame na menšie kúsky.

  2. V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, karí korením a chvíľu popražíme. Zalejeme vývarom.

  3. Do omáčky vložíme maso, uvarený hrášok, dochutíme soľou a mletým čierným korením. Nakoniec pridáme smotanu. Podávame s ryžou alebo s krupicovými haluškami.