
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- 2 cibule
- 1 bobkový list
- celý pepř
- 3 lžíce másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 150 g hrášku
- 150 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- 2 lžíce kari koření
Postup přípravy receptu
-
Umyté kurča varíme v osolenej vode spolu s nakrájanou cibuľou, pár zrnkami celého čierného korenia a bobkovým listom domakka. Potom kurča vyberieme, necháme vychladnúť, vykostíme, zbavíme kože a pokrájame na menšie kúsky.
-
V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, karí korením a chvíľu popražíme. Zalejeme vývarom.
-
Do omáčky vložíme maso, uvarený hrášok, dochutíme soľou a mletým čierným korením. Nakoniec pridáme smotanu. Podávame s ryžou alebo s krupicovými haluškami.
Kuchař: ivako