- reklama -
Suroviny
cca 11 kusů
- Asi 7 brambor(podle váhy brambor-stejné množství)
- kysaného zelí
- 100 g uzeného sýra(i jiného, nebo nemusí být vůbec, pokud máme, můžeme přidat kousek)
- šunky na kostičky
- 2 vajíčka
- kmín
- pepř
- česnek podle chuti
- zelená petrželka
- 2 vajíčka na obalení
- strouhanka
- olej nebo sádlo na smažení Nesolíme, zelí je většinou slané dost.
Postup přípravy receptu
-
Brambory si předen uvaříme ve slupce a oloupeme.
-
Zelí si překrájíme a na trošce oleje mírně prosmažíme a ještě teplé přidáme k nastrouhaným bramborám.
-
Přidáme vajíčka, nasekanou zelenou petrželku, šunku, nastrouhaný sýr, kmín, pepř a česnek. Promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance.
-
Smažíme na sádle, nebo na oleji dozlatova a pokládáme je na ubrousek, aby odssál přebytečný tuk. Podáváme se zeleninou, nebo chlebem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- Jídla ze sladkého a kysaného zelí.
Kuchařka: JanaDorazinova