- reklama -
Suroviny
- 300 g obraného masa (měla jsem z křídel)
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rohlík + trochu vývaru nebo mléka
- 50 g strouhaného sýru
- 2-3 lžíce strouhanky + na obalení
- sůl
- pepř
- špetka majoránky
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.
-
Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr, koření a vše dochutíme. Necháme v lednici hodinku odpočinout. Poté vytvarujeme karbanátky a obalíme ve strouhance.
-
Rozehřejeme sádlo a karbanátky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo studené s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Maso jsem mlela i s kůží. Karbanátky jsou variabilní. Můžete přidat bylinky, slaninu, smaženou cibuli, výraznější sýr, prostě co máte rádi. Jsou jemné a chutné i po studenu.
Kuchařka: mika59