Suroviny
4 porce
- 500 g (filetů z) tresky
- 1/4 hlávky čínského zelí
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 3 plátky toustového chleba a
- trochu mléka
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- petrželka
- trochu hladké mouky na obalení
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky chleba nalámeme na kousky a zvlhčíme mlékem.
-
Filety umeleme, zelí nastrouháme nebo nasekáme nadrobno, mrkev nastrouháme a cibuli také nadrobno nasekáme.
-
Vše dáme do mísy, přidáme vejce a rozmočený toustový chléb, osolíme, ochutíme pepřem a nasekanou petrželkou.
-
Z hmoty tvoříme navlhčenou rukou placičky, obalíme je v hladké mouce a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
-
Lehce je postříkáme olejem a pečeme ve středně rozehřáté troubě, až dostanou zlatavou barvu.
Karbanátky jsou voňavé a zelenina tam není skoro cítit.
Poznámka od kuchařky
Napadlo mě čínské zelí umlít spolu s rybou mlýnkem na maso. Nikomu to nedoporučuju. Po 10 minutách boje se zelím a mlýnkem byl výsledek jen skoro umletý prst :o). Zelí je lepší nakrouhat najemno na struhadle.