Karbanátky z tresky se zeleninou

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g (filetů z) tresky
1/4 hlávky čínského zelí
1 velká mrkev
1 cibule
3 plátky toustového chleba a
trochu mléka
1 vejce
sůl
pepř
petrželka
trochu hladké mouky na obalení
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky chleba nalámeme na kousky a zvlhčíme mlékem.


    Zobrazit celý recept

  2. Filety umeleme, zelí nastrouháme nebo nasekáme nadrobno, mrkev nastrouháme a cibuli také nadrobno nasekáme.

  3. Vše dáme do mísy, přidáme vejce a rozmočený toustový chléb, osolíme, ochutíme pepřem a nasekanou petrželkou.

  4. Z hmoty tvoříme navlhčenou rukou placičky, obalíme je v hladké mouce a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Lehce je postříkáme olejem a pečeme ve středně rozehřáté troubě, až dostanou zlatavou barvu.

    Karbanátky jsou voňavé a zelenina tam není skoro cítit.

Poznámka od kuchařky

Napadlo mě čínské zelí umlít spolu s rybou mlýnkem na maso. Nikomu to nedoporučuju. Po 10 minutách boje se zelím a mlýnkem byl výsledek jen skoro umletý prst :o). Zelí je lepší nakrouhat najemno na struhadle.