Karbanátky z ovesných vloček a vajec

70
- reklama -

Suroviny

2 hrnky ovesných vloček
1,5 hrnku mléka
1/2 cibule
1 PL oleje
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
6 ks vajec vařených natvrdo
1 syrové vejce
strouhanka dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vločky zalejeme mliekom a necháme odstáť 2-3 hodiny.

  2. Na oleji osmažíme drobno pokrájanú cibuľu.

  3. K napučaným vločkám nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme podusenú cibuľu, osolíme, okoreníme čiernym korením a majoránkou, pretlačíme cesnak, zapracujeme surové vajce. Podľa potreby zahustíme strúhankou – cca 6 PL.

  4. Formujeme karbanátky, obaľujeme strúhankou a smažíme na oleji.

Poznámka od kuchařky

Podávame napr. so zemiakmi a tatárskou, alebo ako nám chutí.