
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1,5 hrnku mléka
- 1/2 cibule
- 1 PL oleje
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 6 ks vajec vařených natvrdo
- 1 syrové vejce
- strouhanka dle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Vločky zalejeme mliekom a necháme odstáť 2-3 hodiny.
-
Na oleji osmažíme drobno pokrájanú cibuľu.
-
K napučaným vločkám nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme podusenú cibuľu, osolíme, okoreníme čiernym korením a majoránkou, pretlačíme cesnak, zapracujeme surové vajce. Podľa potreby zahustíme strúhankou – cca 6 PL.
-
Formujeme karbanátky, obaľujeme strúhankou a smažíme na oleji.
Poznámka od kuchařky
Podávame napr. so zemiakmi a tatárskou, alebo ako nám chutí.
Kuchař: magdalenka