
Suroviny
cca 9 karbanátků
- 390 g hlívy ústřičné – i více
- 1/2 l zeleninového vývaru
- 1 rohlík, může být starší
- 2 dl mléka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce másla
- 1-2 vejce
- 30 g tvrdého sýru
- strouhanka – zhruba 95 g a podle potřeby,
- aby se daly dobře dělat karbenátky
Postup přípravy receptu
-
Hlívu odkrájíme od nožek, použijeme jen listy, očistíme a dáme vařit do zeleninového vývaru na 1/2 hodiny.
-
Uvařenou hlívu scedíme a nakrájíme na malé kousky, nebo můžeme použít tyčový mixér.
-
V misce namočíme rohlík do mléka. Pak jej pořádně vymačkáme a přidáme do směsi hub.
-
Do směsi dále přidáme na másle dorůžova osmaženou cibuli i s máslem, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl a pepř a nakonec strouhanku. Těsto by mělo být husté, jako třeba na sekanou.
-
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů.
Z dobře promíchané houbové směsi tvoříme karbanátky, které ukládáme na olejem pomazaný pečící papír. Je dobré karbanátky ještě malinko postříkat olejem. -
Pečeme v troubě, během pečení 1x opatrně obrátíme. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem
Poznámka od kuchařky
Recepty z hlívy ústřičné jsem našla na internetu..









