Karbanátky z drůbežích žaludků

57
- reklama -

Suroviny

500 g žaludků oprat, uvařit doměkka a jemně umlít nebo rozmixovat s trochou vývaru ze žaludků
1 vejce
1 cibuli – drobně nakrájet
4 stroužky česneku – utřít
sůl
pepř
majoránku – promnout v dlaních
1 PL koření, třeba grilovací, papriku,….
strouhanou housku dle potřeby – na zahuštění
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
vajíčko na obalování – rozšlehat
strouhaná houska na obalování
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
tuk na smažení – já používám sádlo

Postup přípravy receptu

  1. K umletým nebo rozmixovaným žaludkům přidat vejce, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhankou.

  2. Směs důkladně promíchat, je-li řídká, přidat ještě strouhanku, je-li hustá, rozředit vývarem.

  3. Ze směsi vytvořit karbanátky, obalit je v trojobalu (mouka nebo strouhanka, vajíčko, strouhanka) a do zlatova usmažit na sádle (nebo na tuku podle vlastního výběru).

  4. Podávat s bramborem, br.kaší, br.salátem, zeleninovým salátem, nebo jak jsme zvyklí. Já měla opečené šťouchané brambory.