
- reklama -
Suroviny
- 500 g žaludků oprat, uvařit doměkka a jemně umlít nebo rozmixovat s trochou vývaru ze žaludků
- 1 vejce
- 1 cibuli – drobně nakrájet
- 4 stroužky česneku – utřít
- sůl
- pepř
- majoránku – promnout v dlaních
- 1 PL koření, třeba grilovací, papriku,….
- strouhanou housku dle potřeby – na zahuštění
- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
- vajíčko na obalování – rozšlehat
- strouhaná houska na obalování
- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
- tuk na smažení – já používám sádlo
Postup přípravy receptu
-
K umletým nebo rozmixovaným žaludkům přidat vejce, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhankou.
-
Směs důkladně promíchat, je-li řídká, přidat ještě strouhanku, je-li hustá, rozředit vývarem.
-
Ze směsi vytvořit karbanátky, obalit je v trojobalu (mouka nebo strouhanka, vajíčko, strouhanka) a do zlatova usmažit na sádle (nebo na tuku podle vlastního výběru).
-
Podávat s bramborem, br.kaší, br.salátem, zeleninovým salátem, nebo jak jsme zvyklí. Já měla opečené šťouchané brambory.
Kuchařka: Nadja