
Suroviny
- 500 g čočky
- sklenice sterilované červené řepy (může být i čerstvá)
- libeček
- 8 stroužků česneku
- 1 menší chilli paprička
- 1 cibule
- kmín
- sůl
- pepř
- 5 lžic strouhanky z tmavého pečiva
- 3 vejce
- olej
Postup přípravy receptu
-
Čočku zalijeme vodou a necháme hodinku nabobtnat, pak uvaříme do měkka. Když vaříme čočku, přidáme k ní snítek libečku. Měkkou čočku (pokud zbude u čočky voda, tak čočku slijeme) rozmixujeme ponorným mixerem. Libeček můžeme vyndat, nebo ne. Já ho vyndal. Nemusíme úplně na kaši.
-
Na pánvi na troše oleje osmahneme cibuli nakrájenou na větší kousky. Přidáme 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, přidáme lžičku kmínu, chilli papričku, scezenou řepu a chvilku restujeme. Osmaženou cibuli s řepou přidáme k čočce a promícháme. Nastrouháme další česnek. Osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
-
Do zchladlé směsi přidáme 3 vejce, 5 lžic strouhanky a pořádně promícháme. Necháme chvíli odpočívat. Uděláme karbanátky a na oleji opečeme zlehka z obou stran.









