Karbanátky z bulguru

102
- reklama -

Suroviny

bulgur
strouhaný sýr
vejce
majoránka
cibulka (osmažená na másle)
mletá paprika
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme bulgur v osolené vodě dle návodu (já cca 5 minut povařila ve dvojnásobném množství vody a pak nechala přikryté dojít asi 20 minut).

  2. Uvařený bulgur smícháme se strouhaným sýrem a vejcem (dala jsem 1 vejce na cca půl hrnku syrového bulguru), smaženou cibulkou, majoránkou, pepřem, trochou mleté papriky.

  3. Ze směsi děláme placičky, které obalíme ve strouhance a opečeme na pánvičce na oleji do zlatova.
    Jde to i v troubě – kdo upřednostňuje dietnější variantu.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se receptem na pohankové karbanátky, ale chtěla jsem trochu obměnu. Měla jsem bulgur NB z Alberta, je takový jemný (nevím, jestli je nějak sekaný, ale má zrnka skoro jako kuskus i po uvaření) a dobře se z něj pak tvaruje.

Dělala jsem jako přílohu, ale dojídali jsme jen tak.